Zpět

Ostravský Majáles 2024

Místo: Ostrava-město, Moravskoslezský kraj
Od: 04.05.2024
Do: 04.05.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Místo: Ostrava, Vítkovice 3004
Vstupenky/informace: GoOut.cz

*Ostravský Majáles* se bude konat 4. května 2024. Vystoupí řada českých a slovenských interpretů jako například Mirai, Viktor Sheen & Calin, Yzomandias & Nik Tendo, Ewa Farná či Ben Cristovao. Aktuální line-up a další informace na [stránkách akce](https://ostrava.majales.cz/program-vstupenky/) a [facebookové události](https://www.facebook.com/events/749594063634604).

Učinkující
NázevPopis/foto
Yzomandias
Jakub Vlček (narozen 21. března 1991 v Karlových Varech), spíše známý jako Yzomandias a dříve Logic, je český rapper a vlastník nahrávací společnosti Milion+ Entertainment, v níž současně také působí. Je průkopníkem trapu na české rapové scéně. Vedle hudebního žánru převádí do tuzemských poměrů také vizuálně-stylovou kulturu amerických rapperů (účesy – copánky, dredy, tetování na obličeji, street oblečení od předních designérů – Gucci, Balenciaga, Louis Vuitton, Prada a další). Začínal jako DJ Logic ve skupinách Kidz, Zutroy Clique a v kontroverzní Fuerza Arma. Brzy si k hudebnímu produkování osvojil i rappování a začal nahrávat pod pseudonymem Logic. V této době se postupně proslavoval svou sérií mixtapů *Hráč roku* a dále také mixtapem *Czech Made Man*. V roce 2015 spoluzaložil label Milion+ a vydal debutové sólové album *Yzomandias*, na kterém dokončil přerod v nový charakter Yzomandiase. Následně vydal v žánru trapu řadu úspěšných alb *Ze dna* (2016), *Zhora vypadá všechno líp* (2017), *Sbohem Roxano* (2018), *Dobrá duše, srdce ze zlata* (2019) a *Prozyum* (2020) a sérii mixtapů *J.Eden, J.Eden Dva* a *J.Eden E-Gen*. Většina z alb získala nejméně platinovou certifikaci za prodej. Deska *Prozyum* byla oceněna žánrovou cenou Anděl za rok 2020, na kterých byl také nominován na videoklip roku za videoklip k singlu *Melanž*. V listopadu roku 2022 vydal s Nik Tendem LP *Kruhy a vlny*, v dubnu roku 2023 vydal znovu s Nik Tendem *Kruhy a vlny (217 Twins Edition)*, a v září roku 2023 vydal sólové LP *Yzomandias II: Zpátky na svojí planetu*, se kterým také vyjel na tour. Na jaře roku 2024 Yzomandias vyráží na tour k albu s podtitulem *Zpátky na svojí planetu,* které je pokračováním alba *Yzomandias.* Tour čítá osm zastávek v městech v České republice i na Slovensku. V rámci tour s Yzomandiasem mu „kryje záda“ Decky.

Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias Yzomandias

Nik Tendo
Nik Tendo je český rapper pocházející z Pardubic, který se hudbě začal věnovat v roce 2015. V roce 2016 se připojil k labelu Milion+ Ent. a vydal svůj první videosingl *Páv*. Tentýž rok se přidal k Robinu Zootovi na jeho tour *Cocktail Party* a v druhé polovině roku na *ZeDna x Origami* tour, kde doprovázel Yzomandiase a Jimmyho Dicksona. Vydal několik EP, včetně 7trackového *GoldCigo* nebo EP s názvem *Restart* a na něj navazujícího *Lunazar*. V roce 2022 vydali s již zmíněným Yzomandiasem album *Kruhy & vlny*. Dalším společným albem bylo *Krtek forever*, které vyšlo o rok později. Ve stejném roce vydal také album *Pattern*, na němž spolupracoval s prodecentem NobodyListen.

Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo Nik Tendo

Ben Cristovao
Ben Cristovao je český zpěvák, textař, herec, sportovec a písničkář, zpívá v češtině i angličtině. Jeho matka je z Čech, otec z Angoly. V roce 2009 byl finalistou talentové soutěže *Česko Slovenská Superstar*, kde skončil na 7. místě. Předtím se věnoval na profesionální úrovni sportu – nejprve tenisu a poté snowboardingu. Zkušenosti získané z hudební soutěže ho motivovaly k dalšímu zaměření na svou sólovou pěveckou kariéru. V roce 2010 vydal debutové album *Definitely Different*, nejúspěšnějšími singly alba jsou písně *Give Me Some More* a *Put It On Me*. Rok poté (2011) vychází druhé řadové album *Benny Cristo*. Deska obsahuje píseň s Monikou Bagárovou *Chci* a hit *Na zdraví*. Coby předskokan vystupoval například před americkou elektro-popovou skupinou Far East Movement či kubánsko-americkým rapperem Pitbullem. V roce 2014 desku *Made In Czechoslovakia*, kterou pokřtil ve vyprodané pražské hale Forum Karlín. V roce 2019 vydal EP *Kontakt* o šesti skladbách. V tom samém roce oslavil na hudební scéně 10 let a při této příležitosti uspořádal v Praze vlastní koncert v hale O2 arena, show navštívilo bezmála 15 000 lidí. Ben spolupracuje na hudební scéně s širokým spektrem umělců od mainstreamových zpěváků a kapel až k alternativním hip hoperům z Čech i Slovenska. Jeho alba vzešly z valné části ze spolupráce s kanadskými producenty The Glowsticks v čele s Osama Verse-Atile. Ben Cristovao je několik let aktivním veganem a zastáncem práv zvířat. Aktivně se účastní různých akcí a kampaní podporujících tuto myšlenku. Ben se zároveň věnuje několik let na profesionální úrovni brazilskému jiu-jitsu. V roce 2021 Českou republiku reprezentoval v mezinárodní soutěži *Eurovize*.

Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao

Ewa Farna
Ewa Farna (občanským jménem Ewa Chobot, narozena 12. srpna 1993 v Třinci) je polsko-česká zpěvačka interpretující písně v češtině a polštině a moderátorka, která pochází z české části Těšínska. Působí v oblasti populární a rockové hudby. Za svou kariéru získala řadu českých i polských ocenění. V anketě Český slavík se stala zpěvačkou roku v letech 2021 a 2023 a navázala na stříbrné a bronzová umístění. Roku 2023 byla vyhlášena i absolutním slavíkem. V roce 2022 vyhrála cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku. Ve svých 13 letech na podzim roku 2006 nazpívala singl *Měls mě vůbec rád* na stejnojmennou desku, která vyšla v listopadu téhož roku. Vyhrála ocenění Objev roku v anketě Český slavík. Na podzim 2007 vydala svou druhou českou desku *Ticho* a také debutovou polskou desku *Sam na sam,* což je polská verze její první české desky. Roku 2009 vyšla její druhá polská deska *Cicho* (polská verze druhé české desky) a třetí česká deska *Virtuální.* Na podporu této desky procestovala republiku se stejnojmenným turné. V sezóně pro rok 2013 byla spolu s Pavlom Haberou a Ondřejem Soukupem vybrána jako porotkyně soutěže *Česko Slovenská SuperStar.* Vydala také několik singlů a alb. Dne 14. října 2023 měla doposud svůj největší koncert v kariéře, který uspořádala v O2 areně. Dne 24. listopadu 2023 se stala Zpěvačkou roku v anketě popularity Český slavík. Zároveň se stala i Absolutní vítězkou Českého slavíka.

Ewa Farna Ewa Farna Ewa Farna Ewa Farna

Vypsaná fixa
Vypsaná fixa je oblíbená česká hudební skupina hrající pop punk. Kapela vzešla v roce 1994 v Pardubicích z rozpadající se skupiny K.R.K. Její tvorba je proslulá zajímavými básnickými – často surrealistickými texty, jejichž autorem je frontman Michal Mareda známý jako Márdi. V jeho písních je patrná inspirace například Williamem Saroyanem nebo Gabrielem Garcíou Márquezem. Největším vzorem Vypsané fixy byli a jsou Pixies. Pardubická parta je především koncertní kapelou, hraje po celé republice, je jedním z nejvytěžovanějších hostů letních festivalů a vyjíždí za hranice (Polsko, Německo, Holandsko, Itálie). Drží si stovku koncertů ročně. Osmým albovým počinem Vypsané fixy je album *Tady to někde je*. Jejich deváté album vydala Vypsaná fixa o dva roky později a nese název *Kvalita*. Za toto album byla také nominovaná na ceny hudební kritiky Apollo 2019. V roce 2022 vyšlo desáté album *Kusy radosti*, bylo nahráváno za pomoci Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka ve studiích Sono, Jámor a Gui-tón. Je to první album, které bylo nahráno v nové soustavě s Kryštofem Maškem (baskytara).

Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa

Calin
Brněnský rapper, původem z Moldávie, čerpá inspiraci k tvorbě ze svých vlastních zážitků a emocí. Jak sám říká: *„Jakkoli se prezentujeme, všichni prožíváme všechny emoce, od štěstí přes smutek nebo lásku. Stejně impulzivně i tvořím, proto třeba půl roku nic nevydáme, a pak tři věci najednou“.* Calin je také členem rapového labelu Comebackgang (CBG).

Calin Calin Calin Calin Calin Calin Calin Calin Calin Calin Calin

Viktor Sheen
Viktor Dundič (narozen 15. srpna 1993, Almaty, Kazachstán), spíše známý jako Viktor Sheen a dříve Charles Sheen, je český rapper pocházející z Kazachstánu. Na počátku své kariéry byl členem skupin Crap Crew a Da Staffers a labelu Blakkwood. Jeho debutovým sólo projektem byl v roce 2010 mixtape *Pod povrchem,* poté následovaly mixtapy *Sektor 5* a *Winning*. Roku 2014 vydal EP *Level Up*. V roce 2015, již pod pseudonymem Viktor Sheen, vydal společný projekt s rapperem Rennem Dangem, *Projekt Asia.* V roce 2017 vyšlo jeho debutové sólové album *Jungler* a roku 2018 společná deska s rapperem Jicksonem Grál. Následovala veleúspěšná sólová deska *Černobílej svět* (2019), která se stala nejprodávanější původní českou deskou roku 2019 a druhou nejprodávanější za rok 2020. V dalších letech na úspěch navázal alby *Barvy* (2020) a *Příběhy a sny* (2021). Album *Příběhy a sny* se stalo nejprodávanější českou deskou roku 2022. Na začátku roku 2023 vydal společné album s rapperem a zpěvákem Calinem. Deska *Roadtrip* se na vrcholu českého žebříčku prodejnosti alb udržela téměř půl roku. Následně v říjnu roku 2023 Viktor Sheen vydal další sólové album, *Planeta opic.* V rámci ankety *Český slavík 2021* zvítězil v kategorii Nejstreamovanější česká skladba se singlem *Rozdělený světy*. Alba *Černobílej svět* a *Barvy* byla nominována na žánrovou cenu Anděl. Streamovací platforma Spotify ho v prosinci 2021 vyhlásila nejposlouchanějším českým interpretem roku. Tento úspěch znovu zopakoval v roce 2023.

Viktor Sheen Viktor Sheen Viktor Sheen Viktor Sheen

John Wolfhooker
John Wolfhooker je čtyřčlenná československá kapela fungující v Praze. Dělila se o podium se zahraničními Bury Tomorrow, Hands Like Houses nebo Helia. Svou první desku nahrála v analogovém studiu. Druhá deska *When the Hunter Becomes the Huted*, na kterou přispěli také fanoušci, je na rozdíl od první odlišná především zvukově. Kapela tentokrát nenahrávala na pásku bez použití počítače, ale sáhla po moderních technologiích.

John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker

Grey256
Grey256 nebo jednoduše Grey reprezentuje mladou krev na české rapové scéně. Jeho úspěchu si všimli až za oceánem a populární americké popové skupině se nelíbilo, že Grey používá stejný pseudonym jako oni a pohrozili žalobou. Zrodil se tak Grey256. Často spolupracuje s interprety ze svého okolí, ať už s Dorianem nebo například lidmi z Black Sheep Cartel.

Grey256 Grey256 Grey256 Grey256 Grey256 Grey256 Grey256 Grey256

Mirai
Mirai je česká popová hudební skupina, která vznikla v roce 2014 ve Frýdku-Místku. Frontmanem, zpěvákem a kytaristou je Mirai Navrátil. V kapele dále hrají bubeník Šimon Bílý, baskytarista Michal Stulík a kytarista Tomáš Javůrek. Ve sbírce má Mirai ocenění z ankety Český slavík i Cenu Anděl. V roce 2021 vydala kapela nejnovější album *Maneki Neko*.

Mirai Mirai Mirai Mirai Mirai Mirai

Wohnout
Wohnout je česká hudební skupina z Prahy. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk Steiner. Prvopočátky kapely sahají do roku 1988, v první polovině 90. let však nastala pauza: vznik kapely lze tedy datovat k únoru 1996. V roce 2015 a 2017 zahrála kapela na rumunském festivalu *Banát*. Wohnouti pravidelně vystupují na českých letních festivalech i během roku na samostatných koncertech. V roce 2021, na oslavu čtvrtstoletí existence, kapela vydala své desáté studiové album *Huh!*.

Wohnout Wohnout Wohnout Wohnout Wohnout

Sofian Medjmedj
Sofian Medjmedj je mladý český popový zpěvák s přesahem do R’n’B. Svou hudební kariéru odstartoval ve studiích Abbey Road v Londýně, kde natočil singl *TV Shows* s Benem Cristovao. V říjnu 2018 vydal svůj samostatný debut, singl *Čekám na zázrak*. V roce 2021 pak vydal album nazvané *19*, v roce 2023 pak další album s názvem *Project | 23*. Jeho hudba se pohybuje na pomezí popu, R'n'B a rapu. Do textů prolíná své o sobní prožitky, avšak vyhýbá se patosu. Za svou tvorbu získal ocenění v hudebních cenách Evropy 2 v kategorii Objev.

Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj

PTK
Chebský rodák PTK je rapper, jehož popularita na české underdroundové scéně poměrně rychle vzrostla, aniž by za ním stál nějaký label. V roce 2021 vydal alba *27, Utopený v čase* a *Bad Vibe,* v roce 2022 album *Trappin Lonely* a v roce 2023 alba *Golden Hill, Trap Menu* a *Silent Kill.*

PTK PTK PTK PTK PTK PTK PTK PTK

Mikolas Josef
Mikolas Josef je český písničkář, producent, zpěvák, multiinstrumentalista a reprezentant Česka na Eurovision Song Contest 2018, kde se umístil na šestém místě. Počátkem dubna 2018 v německém Mnichově podepsal globální kontrakt s hudebním vydavatelstvím *RCA Records*, jednou z dceřiných společností *Sony Music*. Koncem července téhož roku pak vydal španělskou verzi svého singlu *Lie to Me*. Počátkem října představil singl *Me Gusta*, na němž spolupracoval se švédským skladatelem Joacimem Perssonem a dalšími. Na začátku února 2019 vydal svůj šestý singl *Abu Dhabi*. Tato disco-funková hymna byla napsána v Torontu, jedním ze skladatelů byl například i na Grammy nominovaný Jenson Vaughan, který pracoval s Madonnou, Britney Spears nebo Post Malone. Mikolas Josef se stal prvním českým umělcem v historii, který podepsal smlouvu s *BMG Music Publishing London*, předním vydavatelstvím, která zastupuje třeba Bruno Marse, The Cure, Maroon 5 a mnoho dalších hvězd.

Mikolas Josef Mikolas Josef Mikolas Josef Mikolas Josef Mikolas Josef

Refew
Erik Gábor alias Refew je český rapper, narozen v roce 1993 v Praze. Mezi lety 2014 a 2016 byl součástí Bigg Boss labelu. Od roku 2016 je členem Blakkwood Records. Pod labelem Bigg Boss vydal dvě alba – *Z místa* (2014) a *Na kredit* (2015). Pod Blakkwood Records vydal zatím pět alb – *Ofiko* (2016), *O tři bloky dál* (2017), *Pět růží* (2019), *777* (2020) a *Jednou ti koupim dům mámo (J.T.K.D.M.)* (2021).

Refew Refew Refew Refew Refew Refew Refew Refew Refew Refew

Sima
Slovenská zpěvačka, která v roce 2017 vydala své debutové album *Femina*, v roce 2018 druhé album *Podla Seba* a o rok později album třetí, *Bombím*. Od té doby preferuje vydávat kratší projekty v podobě EPs, ty vyšly zatím dvě, *OMG* v roce 2020 a *Story* (2021).

Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima Sima

Kojo
Kojo je reprezentantem digitální generace, která žije na sociálních sítích a dokáže se v internetovém prostředí perfektně orientovat. Výrazně na sebe upozornil už před několika lety sérií singlů, skutečného věhlasu se mu ale dostalo až s virálním hitem *Lízátko*, za který získal platinové ocenění. Je členem brněnských Rychlých kluků.

Kojo Kojo Kojo

Stein27
Stein27, vlastním jménem Petr Adámek, je brněnský zpěvák a rapper, jehož singly *Růže*, *Maria* nebo *Planeta Země* dosahují milionových zhlédnutí. V roce 2020 vydal sólové album *Teorie pádu*. *„Dělám spíše smutnější hudbu, kde opisuji svoje životní situace, příběhy a myšlenky. V Americe tento žánr dostal označení emo trap,“* říká Stein27. V listopadu 2021 vydal nové EP s názvem *Návrat na planetu Zemi*.

Stein27 Stein27 Stein27 Stein27 Stein27 Stein27 Stein27

Kontrafakt
Kontrafakt je slovenské hiphopove uskupení, které vzniklo v roku 2003. Jeho členy jsou Rytmus (Patrik Vrbovský), Ego (Michal Straka) a DJ Anys (Ondrej Beňačik). Koncertují nejenom na Slovensku, v Česku a v celé Evropě i v Americe. Jejich texty jsou prosyceny expresivními výrazy, nezřídka obsahují i hrubé vulgarizmy. Po legendárním albu *Navždy* z roku 2013 si sice kapela dala kratší pauzu, ale v roce 2019 se vrátili s novou deskou *Real News*, kterou na konci roku 2021 doplnili o zatím poslední projekt *KF ako Rolls*.

Kontrafakt Kontrafakt Kontrafakt Kontrafakt Kontrafakt

Separ
Separ, vlastním jménem Michael Kmeť, je slovenský rapper a člen bratislavské hip hopové skupiny DMS a bývalý člen nezávislého labelu Gramo Rokkaz. Se skupinou DMS vydal jedno EP *Teraz už naozaj* a album *Čo sa stalo?!* a jako sólový interpret vydal v roce 2012 debut s názvem *Buldozér*. V březnu 2014 vyšel jeho druhý sólový počin s názvem *Pirát*. V roce 2017 mu pak vyšlo třetí sólové album s názvem *Pancier*. Zatím poslední album *OG* vyšlo v roce 2020, ale v roce 2021 vydal novou desku s uskupením DMS, ta se jmenuje *HUHU*.

Separ Separ Separ Separ Separ Separ Separ Separ Separ Separ Separ

Dorian
Dorian je pražský rapper původem z Krkonoš, v minulosti vydávájící pod labelem Blakkwood. Dříve hrál na bíci v rockové kapele. Až v roce 2017 se začal točit okolo rapu, nejprve jako producent. V roce 2018 vydal svůj první oficiální track a od té doby se rapu věnuje naplno. Na svém kontě má doposud několik milionových tracků a videoklipů. Nyní je na volné noze a v roce 2022 vydal první sólové album *Everyday is May*, po němž následovalo EP *You in Few*.

Dorian Dorian Dorian Dorian Dorian Dorian

Jaroslav Uhlíř
Napsal bezpočet písniček pro děti, filmových melodií a hitů pro zpěváky pop music, byl polovinou komediální dvojice s Karlem Šípem a opatřil notami většinu textů Zdeňka Svěráka. Jaroslav Uhlíř má rád Severní vítr, ale ještě radši hraje hru Vadí - Nevadí!

Jaroslav Uhlíř Jaroslav Uhlíř Jaroslav Uhlíř Jaroslav Uhlíř

DMS
DMS je slovenská hudební rapová skupina. Skládá se ze tří oficiálních členů: D jako Dame (rap), M jako Monsignor Separ (rap) a S jako Smart (producent), MiniMo (raperka) a jednoho neoficiálního člena - DJ Mika, který podporuje rapery na koncertech. Do roku 2013 byli zastoupeni hudebním vydavatelstvím Gramo Rokkaz. Na svém kontě mají 5 alb s názvem *Teraz už naozaj* (2008) *Čo sa stalo?!* (2011) *MMXV* (2015) *Prepáčte* (2018) a *MDMS* (2019).

DMS DMS DMS

Cocotte Minute
Cocotte Minute je česká crossover / nu-metalová kapela založená v roce 1998. Kapela během svého působení již absolvovala turné po Ukrajině, Bělorusku či Francii a má za sebou jednotlivá vystoupení v Itálii, Chorvatsku a na Slovensku. V roce 2004 vydala kapela své debutové album *Czeko,* které je považováno za jedno z nejúspěšnějších alb tvrdšího žánru v historii české populární hudby. Následovala další alba *Proti sobě* (2006), *Sado Disco vol. 1* (2010), *Sado Disco vol. 2* (2012), poté si kapela dala dvouletou pauzu. Roku 2015 kapela vydala živé videoalbum *Rituál, kmen a srdce a kmen* (2015), na jehož realizaci získala více než čtvrt milionu korun skupinovým financováním. Za album získala kapela ocenění Album roku v anketě *Žebřík 2016.* Poté vydala album *Veď mě* (2018). V roce 2022 kapela oznámila vydání dalšího EP jménem *Zllá láska,* které vyšlo v roce 2023.

Cocotte Minute Cocotte Minute Cocotte Minute Cocotte Minute Cocotte Minute

Horkýže Slíže
Horkýže Slíže je slovenská hudební skupina z Nitry, která vznikla v roce 1992. Punk-rocková čtveřice má za tu dobu na svědomí přes desítku alb, z nichž dvě dosáhla na platinu, stejně jako hity *A já sprostá* nebo *Nazdar!!!*. V roce 2021 kapela vydala pokračování alba z roku 2003, a to *Alibaba a 40 krátkych songov 2*.

Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže

Chinaski
Chinaski je česká pop rocková skupina, která v letech 2005 a 2007 vyhrála cenu Anděl, udělovanou Akademií populární hudby. Skupina vznikla v roce 1987 jako Starý hadry, dali ji dohromady Pavel Grohman a Michal Novotný (později Malátný). Kapela několikrát měnila složení, každopádně v tom současném vydala album *11* v roce 2019.

Chinaski Chinaski Chinaski Chinaski

Gaia Mesiah
Gaia Mesiah vznikla v roce 2000 a záhy si vysloužila pověst nespoutané a nadupané crossoverové kapely, jejíž největší předností jsou strhující koncertní show, vyznačující se stoprocentní sehraností a naprostým odevzdáním se publiku. Charismatickou frontwoman Marku Rybin, jejíž vokální technika včetně blackmetalového screamingu v Česku těžko hledá konkurenci, od začátku skvěle doplňovaly kytaristka Katka Morella a bubenice Misha, na basu pak tvrdil muziku Australan Josh Stewart. Po stovkách úspěšných koncertů a studiových albech *Ocean* (2005) a *Alpha Female* (2007) se Gaia Mesiah na deset let odmlčela. Velkolepý comeback v původním složení korunovalo v roce 2019 album *Excellent Mistake* a návrat dravé koncertní čtveřice zdokumentovalo o rok později atypické živé album *Refresh In Golden Hive Live*, dokládající, že skupina ani po dvou desítkách let od prvních koncertů rozhodně nevyměkla – spíš naopak. V březnu roku 2023 se Gaia Mesiah přihlásila s novinkou *Vlnobytí*, na které se vrací ke svým kořenům a současně plně zužitkovává zkušenosti načerpané v průběhu mnoha let působení na domácí rockové scéně.

Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah


Místo: Ostrava, Vítkovice 3004




Uložit tuto akci

Sdílet s přáteli: