Zpět

Hrady CZ 2024

Od: 12.07.2024
Do: 31.08.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Místo: Česká republika
Vstupenky/informace: GoOut.cz

Festival *Hrady CZ* proběhne v létě 2024 na Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a Bezdězu.

Učinkující
NázevPopis/foto
Mig 21
Mig 21 je česká rocková hudební skupina. Charakteristickým znakem jejich textů je svébytná poetika, ovlivněná zpívajícím hercem Jiřím Macháčkem. Jako jedna z mála kapel na svých koncertech klade důraz kromě videoprojekcí také na scénografii.

Mig 21 Mig 21 Mig 21 Mig 21

Daniel Landa
Daniel Landa (* 4. listopadu 1968 Praha), od konce roku 2012 působící pod pseudonymem kouzelník Žito, je český rockový zpěvák, skladatel, boxer, příležitostný herec a automobilový závodník.

Daniel Landa Daniel Landa Daniel Landa

Lucie
Hudební skupina Lucie po počátečním období krystalizace personálního obsazení a hudebního stylu (1985–1987) vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. Během následujících šestnácti let vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvou-alba a jeden výběr hitů. Od roku 2004 měla skupina tvůrčí pauzu, která skončila v prosinci 2012. Poslední album *EvoLucie* vyšlo v roce 2018. Kapela zvítězila například v soutěžích o nejlepšího interpreta, desku i skupinu dvacetiletí v rámci hudebních cen Anděl. V letech 1999–2002 vždy získala Českého slavíka.

Lucie Lucie Lucie Lucie Lucie Lucie

Chinaski
Chinaski je česká pop rocková skupina, která v letech 2005 a 2007 vyhrála cenu Anděl, udělovanou Akademií populární hudby. Skupina vznikla v roce 1987 jako Starý hadry, dali ji dohromady Pavel Grohman a Michal Novotný (později Malátný). Kapela několikrát měnila složení, každopádně v tom současném vydala album *11* v roce 2019.

Chinaski Chinaski Chinaski Chinaski

Horkýže Slíže
Horkýže Slíže je slovenská hudební skupina z Nitry, která vznikla v roce 1992. Punk-rocková čtveřice má za tu dobu na svědomí přes desítku alb, z nichž dvě dosáhla na platinu, stejně jako hity *A já sprostá* nebo *Nazdar!!!*. V roce 2021 kapela vydala pokračování alba z roku 2003, a to *Alibaba a 40 krátkych songov 2*.

Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže Horkýže Slíže

Trautenberk
Trautenberk je česká tanz metalová hudební skupina z Klatov založená na konci roku 2010. Její název je, navzdory nesouladu s geografickým původem kapely, vypůjčen od hlavní záporné postavy z Krkonošských pohádek, na které skupina nezřídka ve svých textech odkazuje. Kapela na koncertech vystupuje v bavorských krojích a klade si za cíl bláznivost, humor a nadsázku. Mezi nejpopulárnější skladby kapely patří: *Himlhergotdonrvetr* (2016), *Potužník senior* (2016), *Lunt* (2017), *Pan Pilous* (2018) a *Netáhlo* (2018).

Trautenberk Trautenberk Trautenberk Trautenberk Trautenberk Trautenberk Trautenberk

Jelen
Jelen je česká akustická hudební skupina založená v roce 2012, hrající tzv. roots music. Písně z vlastní tvorby vycházející z populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. Kapela získala cenu Anděl v kategorii Objev roku za rok 2014 a cenu Anděl v kategorii Skupina roku za rok 2016. **Členové:** \ Jindra Polák – zpěv, kytary, foukací harmonika \ Martin „Kása“ Kasal – housle, piano, vokály \ Ondra Málek – basa, buben, vokály \ Tomáš Málek – kytara \ Honza Rek – banjo, elektrická kytara, valcha \ Josef Málek – akordeon \ Saša Smutný – trubka \ Vít Polák – bicí **Dřívější členové:** \ Janek Kovářík – akordeon \ Ludvík Kulich – kytara

Jelen Jelen Jelen Jelen Jelen Jelen Jelen Jelen Jelen

Vypsaná fixa
Vypsaná fixa je oblíbená česká hudební skupina hrající pop punk. Kapela vzešla v roce 1994 v Pardubicích z rozpadající se skupiny K.R.K. Její tvorba je proslulá zajímavými básnickými – často surrealistickými texty, jejichž autorem je frontman Michal Mareda známý jako Márdi. V jeho písních je patrná inspirace například Williamem Saroyanem nebo Gabrielem Garcíou Márquezem. Největším vzorem Vypsané fixy byli a jsou Pixies. Pardubická parta je především koncertní kapelou, hraje po celé republice, je jedním z nejvytěžovanějších hostů letních festivalů a vyjíždí za hranice (Polsko, Německo, Holandsko, Itálie). Drží si stovku koncertů ročně. Osmým albovým počinem Vypsané fixy je album *Tady to někde je*. Jejich deváté album vydala Vypsaná fixa o dva roky později a nese název *Kvalita*. Za toto album byla také nominovaná na ceny hudební kritiky Apollo 2019. V roce 2022 vyšlo desáté album *Kusy radosti*, bylo nahráváno za pomoci Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka ve studiích Sono, Jámor a Gui-tón. Je to první album, které bylo nahráno v nové soustavě s Kryštofem Maškem (baskytara).

Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa Vypsaná fixa

Fast Food Orchestra
Kapela Fast Food Orchestra se zformovala v letech 1994–19⁠96 a od roku 1998 začala aktivně vystupovat po klubech. Pro hudbu kapely je typická stylová rozmanitost. Hudba Fast Food orchestry mísí prvky reggae, dancehallu, ragga, rocksteady, punku, hip-hopu, popu nebo breakbeatu.

Fast Food Orchestra Fast Food Orchestra Fast Food Orchestra Fast Food Orchestra Fast Food Orchestra Fast Food Orchestra

Gaia Mesiah
Gaia Mesiah vznikla v roce 2000 a záhy si vysloužila pověst nespoutané a nadupané crossoverové kapely, jejíž největší předností jsou strhující koncertní show, vyznačující se stoprocentní sehraností a naprostým odevzdáním se publiku. Charismatickou frontwoman Marku Rybin, jejíž vokální technika včetně blackmetalového screamingu v Česku těžko hledá konkurenci, od začátku skvěle doplňovaly kytaristka Katka Morella a bubenice Misha, na basu pak tvrdil muziku Australan Josh Stewart. Po stovkách úspěšných koncertů a studiových albech *Ocean* (2005) a *Alpha Female* (2007) se Gaia Mesiah na deset let odmlčela. Velkolepý comeback v původním složení korunovalo v roce 2019 album *Excellent Mistake* a návrat dravé koncertní čtveřice zdokumentovalo o rok později atypické živé album *Refresh In Golden Hive Live*, dokládající, že skupina ani po dvou desítkách let od prvních koncertů rozhodně nevyměkla – spíš naopak. V březnu roku 2023 se Gaia Mesiah přihlásila s novinkou *Vlnobytí*, na které se vrací ke svým kořenům a současně plně zužitkovává zkušenosti načerpané v průběhu mnoha let působení na domácí rockové scéně.

Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah Gaia Mesiah

UDG
Pop-rocková skupina UDG vznikla v roce 1998 v Ústí nad Labem. Název je zkratkou původního jména Useless Demi-Gods, v překladu Nepotřební polobozi, jehož inspirací se staly texty velšských kytarových idolů Manic Street Preachers.

UDG UDG UDG UDG UDG UDG UDG

Visací zámek
Visací zámek (familiérně Visáči) je punk rocková skupina, působící na české hudební scéně již od roku 1982. Je považována za nejstarší českou punkovou legendu. Kapela hraje stále v původní, více než čtvrt století staré sestavě. Kapelu tvoří Jan „Hony“ Haubert (zpěv), Michal „Pixies“ Pixa (kytara, zpěv), Vladimír „Savec“ Šťástka (baskytara), Ivan „Hroch“ Rut (kytara, zpěv) a Jiří „Sweet P“ Pátek (bicí). Během 90. let se kapela ideově vzdálila původním anarchistickým ideálům a punkovému zvuku a myšlenkově se přiblížila spíše nihilismu a hudebně pak možná doom/heavy metalu. Kapela se ale v novém miléniu vrací k punkovým kořenům, což dokazuje třeba deska *Punk!* z roku 2005, která obsahuje například hit *Známka punku*. V punkovém duchu se nesou i následující alba *Klasika* (2010) a *Punkový království* (2015).

Visací zámek Visací zámek Visací zámek Visací zámek Visací zámek Visací zámek Visací zámek Visací zámek


Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024Hrady CZ 2024


Uložit tuto akci

Sdílet s přáteli: