Degustační workshop s chemikem, destilatérem a hudebníkem, Petrem Alexandrem.
Účastníci ochutnají nejméně deset lokálních produktů destilerie Landcraft a řeč bude nejen o archeologii žízně a roli alkoholu ve vývoji lidských společností, ale také o evoluci chutí a vůní. Dozví se, jak se v Landcraftu vyrábějí giny, a vermuty, co je to macerát nebo botanický destilát, co jsou to cirkulární drinky a jestli se dá pít udržitelně?
Degustaci doplní občerstvení – variace italských sýrů a uzenin.
Součástí večera budou i brazilské rytmy a melodie kapely Limo.
Petr Alexander vystudoval chemii na VŠCHT a po škole působil 17 let ve skupině doktora Holého v UOCHB AV ČR a v Gilead Sciences v Kalifornii, kde se podílel na vývoji nových léčiv a na jejich zavádění do klinické praxe. Je spoluzakladatelem destilerie Landcraft, v níž se kousek od Prahy s kolegy cíleně věnuje práci s přírodními látkami.
Lída Mojžíšová vystudovala zpěv a hru na lesní roh. Během sedmiletého pobytu v Brazílii zcela propadla kouzlu portugalštiny a s interpretační lehkostí si osvojila rytmy samby a bosanovy.