Zpět

Album Release Tour 2024: Lukáš Oravec Orchestra

Od: 20.04.2024
Do: 21.06.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Místo: Česko a Slovensko
Vstupenky/informace: GoOut.cz

**Lukáš Oravec Orchestra na svojom turné predstaví autorskú hudbu z najnovšieho albumu *Big City Moods*. Priaznivci big bandovej hudby budú mať možnosť orchester zažiť naživo na festivaloch:** - 20.4. – *Jazzinec* Trutnov - 28.4. – *United Europe Jazz Festival* Banská Bystrica - 28.4. – *Festival Schemnitiensis* Banská Štiavnica - 8.6. – *Gemer Jazz Festival* Rožňava - 21.6. – *Festival Slavnosti Synkop* Brno Lukáš Oravec Orchestra, big band slovenského trumpetistu a skladateľa Lukáša Oravca, ktorý získal hneď za svoj debutový album *Light of Blue* prestížnu cenu *Radio Head Award* za najlepšiu jazzovú platňu roka. Lukáš Oravec si už pred založením vlastného big bandu vybudoval silné meno nielen na česko-slovenskej, ale aj európskej scéne. Zaujal vlastným kvintetom, do ktorého si pozýval špeciálnych hostí svetového renomé, okrem iného klaviristu Aarona Goldberga a Dannyho Grisetta alebo saxofonistu Boba Mintzera a Waynea Escofferyho. Kapela Lukáš Oravec Orchestra vznikla v roku 2018. Moderný európsky big band, o ktorého tvorbe sa napríklad publicista Ján Hocek vyjadril ako o *„hudbe plnej farieb a energie, hutných i kvetnatých sadzieb, vynaliezavo frázovaných, premenlivej dynamiky, výraziva i hustoty matérie a mnohokrát strhujúcich sól, a to aj v baladách“.* V štrnásťčlennom zoskupení účinkujú hudobníci z Česka, Slovenska, Nemecka, Maďarska a USA.

Učinkující
NázevPopis/foto
Lukáš Oravec Orchestra
Lukáš Oravec Quartet je projektem slovenského trumpetisty a skladatele Lukáše Oravce. Formace vznikla na začátku roku 2012. Svojí kvalitou zaujala rychle jazzové nadšence, odehrála rozsáhlou šňůru koncertů a vystoupila na řadě festivalů po celé Evropě. Quartet získal nejvyšší cenu soutěže *Young Faces of Slovak Jazz* a zároveň cenu za interpretačný výkon pro lídra quartetu. V roce 2013 vydali debutové album roku *Introducing Lukáš Oravec Quartet*, které vyhrálo cenu *Esprit 2013* za nejlepší slovenské album roku. V roce 2015 vydala album *Piotrology* a v roce 2016 album *Lukáš Oravec Quartet feat Bob Mintzer*.

Lukáš Oravec Orchestra Lukáš Oravec Orchestra Lukáš Oravec Orchestra Lukáš Oravec Orchestra


Album Release Tour 2024: Lukáš Oravec OrchestraAlbum Release Tour 2024: Lukáš Oravec OrchestraAlbum Release Tour 2024: Lukáš Oravec Orchestra


Uložit tuto akci

Sdílet s přáteli: