Go Back

Ozvěny Festivalu vzájemnosti

Location: Praha, Hlavní město Praha
From: 23.10.2024
To: 23.10.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Location: Praha, Slavíkova 22
Vstupenky/informace: GoOut.cz

**Akce *Ozvěny Festivalu vzájemnosti* proběhne 23. října 2024 od 17:30 v divadle Venuše ve Švehlovce.** V dubnu 2024 proběhla výprava českých divadel Teď nádech a leť, Feste, Líšeň a projektu Traces of Human Presence do Ukrajiny. V Rivnem, Žytomyru, Černihovu, Kyjevě a Ivano-Frankivsku se odehrály česko-ukrajinské *Festivaly Vzájemnosti*. Na *Ozvěnách Festivalu Vzájemnosti* si účastníci vyslechnou zprávu o výpravě, o situaci ukrajinských divadel a ukrajinském divadelním životě. Druhou část festivalu budou tvořit některé inscenace, které byly v Ukrajině, a inscenace hostů, které výprava díky cestě poznala, jako předzvěst další spolupráce. **Program:** **Diskuze: *Situace ukrajinských divadel*** \ Zpráva o situaci ukrajinských divadel, divadelním životě v dnešní Ukrajině. **Divadlo Feste: *Žal*** \ Dokumentární inscenace o dospívání a problémech současných teenagerů. Východiskem jsou rozhovory s českými a ukrajinskými mladými lidmi a jejich rodiči. Část materiálu byla sesbírána v průběhu cesty po Ukrajině. - **Režie:** Jiří Honzírek - **Hrají:** Maria Tatarynova, Daria Novikova **Divadlo Teď nádech a leť: *A lidé žijí. Abdul*** \ Divadelní svědectví o boji o přežití, ve kterém nejde o holý život, ale o důstojnost, o život, který neupadá ani v rozkladu a zmaru. A příběh o neodpustitelné vině. - **Režie:** David Zelinka - **Hrají:** Marie Reslová, David Zelinka **Insha Dance Company: *Move On*** \ Taneční představení o transformaci jedince, který hledá cestu k vnitřní svobodě a harmonii. Každý pohyb vypráví vlastní příběh boje, přijetí a překonání. - **Choreografie:** Anastasia Reshetnik - **Tančí:** Anastasia Reshetnik, Margaryta Hračeva, Alina Nikitina

Učinkující
NázevPopis/foto
Divadlo Feste
Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo, které existuje od roku 2006. Soubor se zaměřuje na společenská a politická a politická témata a opírá se o výzkumy, odborné rešerše daných společenských témat a využívá nových cest ke specifickému divadelnímu ztvárnění (dokumentární, pohybové, cross-over, činoherní divadlo, improvizace).

Divadlo Feste Divadlo Feste Divadlo Feste Divadlo Feste

Teď, nádech a leť
Soubor Teď nádech a leť založili kolem roku 2010 Karolína Plachá a David Zelinka jako nezávislé neregistrované (zatím) uskupení a takto, v rozšířeném a proměnlivém obsazení, funguje dodnes. Inspirací pro práci souboru byly od počátku cesty a setkávání s lidmi - s jejich životy, příběhy, zvyky, vírami, písněmi. Divadelní inspirací bylo a zůstává Polsko, setkávání s tamními divadly, a rozmanitostí toho, co všechno může divadlo znamenat. Dramaturgie inscenací je rozpjatá mezi aktuální politická témata současnosti a tradiční kulturu jako živou, nutnou a nenahraditelnou součást života.

Teď, nádech a leť Teď, nádech a leť Teď, nádech a leť

Insha Dance Company
Insha Dance Company je divadlo performativního umění z Ukrajiny.

Insha Dance Company


Ozvěny Festivalu vzájemnosti

Location: Praha, Slavíkova 22




Save this event

Share with friends: