Go Back

Lucie Švehlová & Vratislav Vlna

Location: Praha, Hlavní město Praha
From: 03.05.2024
To: 03.05.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Location: Praha 1, Staroměstské náměstí
Vstupenky/informace: GoOut.cz

Hudba mezi barokem a jazzem s Lucií Švehlovou a Vratislavem Vlnou. **Program:** - J. S. Bach: *Koncert d moll pro housle, hoboj a orchestr* - A. Vivaldi: *Koncert a moll pro hoboj a orchestr* - W. A. Mozart: *Malá noční hudba* - G. Puccini: *O mio babbino caro* - G. Gerschwin: *Swing, swing*

Učinkující
NázevPopis/foto
Lucie Švehlová
Lucie Švehlová je česká houslistka. Od roku 2001 vystupuje jako sólista Orchestru Národního divadla (první housle, koncertní mistr).

Lucie Švehlová

Vratislav Vlna
Vratislav Vlna je hobojista, sólista Orchestru Národního divadla. Vratislav Vlna (1975) vystudoval hru na hoboj na Pražské konzervatoři u prof. Františka Kimela a na Akademii múzických umění u prof. Jiřího Mihule. Zúčastnil se zahraničních interpretačních kurzů v Německu (Bonn 1993) a Švýcarsku (Vevey 1993) a stal se vítězem rozhlasové soutěže Concertino Praga 1992. Od roku 1996 je 1. hobojistou Orchestru Národního divadla. V letech 1999–2009 působil též jako sólohobojista Pražského komorního orchestru bez dirigenta, s nímž koncertoval po celé Evropě, v USA, Japonsku a Austrálii. Spolupracuje také s Virtuosi di Praga, St. Gellért Academy a se Solistes Européens Luxembourg. Jako sólista vystupuje s orchestry Virtuosi di Praga, Plzeňskou filharmonií, Karlovarským symfonickým orchestrem, Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně, Pražským smyčcovým orchestrem a také s Orchestrem Národního divadla. Věnuje se rovněž pedagogické činnosti, působí jako lektor mezinárodních letních kurzů sólové a komorní hry *Ameropa.* Vedle barokního a klasicko-romantického repertoáru se Vratislav Vlna věnuje i soudobé hudbě – s Plzeňskou filharmonií premiéroval Koncert pro hoboj a velký orchestr svého bratra Vladimíra Vlny a podílel se i na provedení jeho komorní opery *Slavík a růže* v Lipsku a v Plzni.

Vratislav Vlna


Lucie Švehlová & Vratislav Vlna

Location: Praha 1, Staroměstské náměstí




Save this event

Share with friends: